Вучич: Сърбия е най-добрият приятел на РСМ

Сръбският държавен глава коментира ново проучване
18 апр 2022 12:13, Росен Стойчев
71
Вучич:  Сърбия е най-добрият приятел на РСМ
Снимка: БГНЕС/EPA

Ние сме най-добрите приятели на македонците и искаме от тях само да сме братя. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от ДАНАС.

Коментарът на Вучич дойде по повод ново проучване, направено в Северна Македония. В него македонците обявяват, че гледат на Сърбия като на най-добър приятел.

"Разбира се, че ние сме техният най-добър приятел. Виждал съм такова мнение за политици и за държави. Ние сме единствените, които не искат от македонците да сменят името на своята страна или своя език. Тяхното мнение въобще не ме изненадва", заяви Вучич.

Държавният глава допълни, че идеята за "Отворени Балкани" продължава да съществува, благодарение на Северна Македония, Албания и Сърбия.

Още по темата
Според него американската администрация има определено отношение към инициативата, което не може да се каже за европейците. Сърбия ще продължи да следва своите идеи в сферата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Ото фон Бисмарк преди 2 години
"Проблемите на Балканите идват от това, че са населени предимно с велики народи!"
57
1
 
2
 
! Отговори
ми нормално е преди 2 години
Нали и държавата така се казва-Република Сръбска Македония-т.е.РСМ!?
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нормално, все пак Югославия създаде експеримента БЮРМ.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой пък е искал македонците да си сменят езикот? Вучича какви ги плещи?
54
3
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
И сърбите са същите патоци като македонците - естествено, че са приятели - за нищо не стават и никой не ги иска - да вървят при руснаците - там им е мястото, а не при европейците!
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванче Михайлов бил нацист, Ленин светец, а Сталин защитник нам православието.. Като слушам русофилите и започвам да си мисля, че живея в алтернатива реалност.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проклятието на България е , че граничи с крайно "неподходящи" държави ...
51
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вучич е абсолютно прав за себе си. А това ,че Македония приема Сърбия за приятел е нормално,при условие че през последните 50 години само добро виждат от Сърбия. И ние не сме виждали нищо лошо от Сърбия в последните години.Сърбиямсе държи приятелски не само с Македония,а и с нас и другите съседи.Имат неразбирателство с Косово.
50
3
 
4
 
! Отговори
До 49 от 42 преди 2 години
И аз за това имах в предвид. По линия православие ок, но геополитически с сърбите се работи за откъсване от възможно голямо славянско обединение на Балканите. И да се говори само за Руски интереси, при наличие на Австроунгарска империя, е меко казано едностранно. И за пример, може да се проследи езиковата реформа на Вук Каражич.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая разлика че те не искат да се присъединят към Сърбия , а към ЕС
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5ко цуни Вукич ко братя ама при вас са си сърбокомунистите и удбашите още на власт , ама его вашия харвардския му дават доста пари от америка и ще ви вкара в беля Българите не искаме много попълнена вярна анкета по история Какъв е цар Самуил
47
5
 
7
 
! Отговори
666 преди 2 години
Македония и Сърбия трябва да започнат специална дезинфекция в България, до 5 6 часа македонецът и сърбинът ще пият кафе насред София, започна много да смърди от България.
46
6
 
10
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 2 години
Велика Македония, Велика Сърбия, Какво да каже, абсолютни русофили с промити мозъци.Почетете Ванче Михайлов, разберете колко години Сърбите са гонили и клали македонците (да не говорим че това е просто един братски народ на Българския).Ако ги нямаше *** политици отдавна щяхме да живеем в една държава.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А срЪбете приятелЕ ли са албанците , щото до 20 години ще граничим с Албания ? Жокер - няма да сме ние тези , дето ще се разширим ! След повече от 100г борба от сръбска страна да няма обединена България , същите пропаднали сръби поднесоха Велика Албания.... на албанците !
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванче Михайлов е бил нацист.Той има доживотна присъда в България.Как за чета спомените на един терорист и нацист,прокуден от България ?
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми Българи,защото сте толкова комплексирани.На всички им е ясно как и какво е правил в миналото.Гледайте настоящето и бъдещето.Но не само вашето лично,но и на вашите деца и внуци.Бъдете здрави и малко по-спокойни.
42
3
 
7
 
! Отговори
Щом преди 2 години
се обичат, па да се вземат! Стига са се писали европейци - живи путопитекан тропи са, лика-прилика! Преди това обаче Кироканадата и еконт-министър да платят от джоба си всички разходи по авиолинията София-скоПиНе
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42Не винаги сръбската национална идея е подхранване само от Русия.Австро-Унгария има голям принос сръбството но сърбетата избягват да говорят за това.Създаването на автономното княжество е и с помоща на АВ и сърбите в нея.Периода между 1878-1890 сръбско-руските отношения са обтегнати и Сърбия откровено е в обятията на Виена.По време на СФРЮ отношенията също не са добри, особенно през1948-1970г.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата да прочетат спомените на Иван(Ванче) Михайлов. Впрочем, всички основатели на ВМОРО са имали българско самосъзнание!
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония сърбоманството е национална зараза, поста през последните 110 год.И Вучич излъга, че нищо не искат и признават всичко в РСМ,защото това е само на политическо ниво. Сръбската ПЦърква не признава Македонската, а е смята за част от СПЦ. Не малка част от техни историци, не признават македонската нация и език. Същото е положението и с Черна гора и Босна. Едно на политическо ниво, друго на научно и църковно!